(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Kořeněné ořechy
Potřebné ingredience
250g libovolných ořechů (dělám jen z domácích vlašských, ale chci vyzkoušet i mandle, lískáče, kešu...), 1 bílek, 4 lžíce cukru, půl lžičky soli, další koření dle chuti. U nás vede směs skořice, zázvor a drcený barevný pepř - vše po půl lžičce.
Postup přípravy
V jedné misce smíchám ořechy s bílkem, v druhé cukr, sůl a koření, nakonec promíchám obsahy obou misek. Rozložím na plech s pečicím papírem, vyhřeju troubu na 160 stupňů a peču 15-20 minut do zlatova.
Ořechy jsou vyloženě "žravé", nebojte se spojení cukru a soli.
Fotky nemám, ořechy jsou snědeny :D
Budu ráda za tipy na další koření, zkusila jsem i hřebíček+skořici+muškořech+pepř, bohužel tento pokus se mi jaksi připálil...
Ořechy jsou vyloženě "žravé", nebojte se spojení cukru a soli.
Fotky nemám, ořechy jsou snědeny :D
Budu ráda za tipy na další koření, zkusila jsem i hřebíček+skořici+muškořech+pepř, bohužel tento pokus se mi jaksi připálil...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
hantonie
(upraveno)
20. 2. 2018, 22:07
tento recept jsem našla nawww.recepty.cz . Nějak se nemůžu odhodlat k tomu, abych to vyzkoušela
sympatie
(upraveno)
15. 2. 2016, 13:06
Holky, vyzkoušeno, je to dobré, ale nedá moc se jich nesní! Ale dávejte bacha na spálení, já je pekla asi 12 min.,stačilo to. Pořád jsem je sledovala, zdály se být málo a najednou se začaly připalovat. Měla jsem je na pečícím papíře, připalují se nejprve zespodu. Já pořád čekala až budou jakoby do křupava, ale ono to klame. A nejlepší je když kousky ořechů jsou stejné. Kdybych je měla kupovat, asi bych je nedělala! Ale návštěvě moc nechutnalo, každý "zobl" jednou a konec!
bedla7
(upraveno)
9. 2. 2016, 10:16
to vypadá zajímavě